RSS

Oğuzhan paşa!: 1-2

Orduspor karşısında Beşiktaş'ın süper starı Fernandes kadroda yoktu. Bu olumsuzluklara bir de Kabze'nin golü eklendi. Fakat Kartallar önce Toraman ile beraberliği, sonra da 19'luk Oğuzhan ile galibiyeti buldu. Sezon başında 'Feda' diyen Siyah-Beyazlılar, şimdilerde 'şampiyonluk'tan söz ediyor. Çünkü 9 resmi maçtır (7 galibiyet, 2 beraberlik) bu takımın bileği bükülmüyor.

 http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/658x370/2012/12/1/fft104mm2015080.jpg 

 Zirveye uçuyor

Beşiktaş dönüm maç olarak baktığı Ordu sınavını kayıtsız geçti. Karadeniz’den iyi futbol ve istediği sonucu alarak ayrılan Siyah-Beyazlı takım ligin zirvesine iyice yaklaştı. Samet Aybaba’nın ekibi lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını bire indirip; şampiyonluk yarışına iyice ortak oldu.

İkram goller

Fernandes’ten yoksun kadrosu ile maça çıkan Beşiktaş oyuna iyi başladı. Rakip Orduspor ise daha kontrollü oyunu tercih etti. Öyle ki, Karadeniz temsilcisi ilk atağını 24’te yaptı ve öne geçti. Bu dakika içinde savunmanın arkasına sarkan Hasan için,  İskoç eldiveni avlamak zor olmadı: 1-0. Kartal 34’te kaptan İbrahim Toraman ile karşılık verdi. Tecrübeli oyuncu köşe atışından gelen topu savunmanın bakışları arasında ağlara bıraktı: 1-1. Koca ilk yarıda iki gölden başka da bir atak yoktu. Kartal’ın savunmasında görev yapan Sivok ile Ersan rakip yerine birbirini tutuyor! Defans; Zago-Ronaldo uyumu istiyor! Orta alanda çok koşan pres yapan, İbrahim, Necip ve Oğuzhan dinamizmi ofansif oyunda gösteremediler bu yarıda. Holosko ve Olcay kanatlarda etkisiz kaldı. Arkadan takviye yapan Hilbert ve Uğur da finalde silik kaldılar.

Cuper’in öğrencileri de kontra atağa bağlamışlardı maçı. Ancak takım olarak çok iyi savunma yaptılar. Sönük geçen ilk yarıda karşılıklı iki hediye gol heyecanı öne çıkarmaya yetti.

Oğuzhan böyle istedi

Orduspor maçın ikinci yarısı oyunu geriye yaslayıp bir anlamda kendi sonunu hazırladı. 54’te ceza alanı dışında topla buluşan Oğuzhan müthiş bir şutla takımını öne geçiren golü attı: 1-2. Aynı oyuncu ilerleyen dakikalarda yine takımını atağa kaldırıp gol arayan isim olarak Fernandes’in yokluğunu aratmadı. Maçın son bölümlerinde beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip,  cılız pozisyonlara girdiyse de, kalesinde de büyük açıklar verdi. Gününde olmayan Holosko ile Almeida maça ağırlığını koysa fark daha artardı.

Ordu Stadı’nda sağlıklı maç izlemek mümkün değil. Basın tribünü önü kazıklı yol gibi direk dolu! İş bilmişler yetkililer protokol tribününe dev ekran TV’ler yerleştirmişler. Buradaki ağalar (!) görevlerini iyi yapsınlar diye!

 Hemen döndüler

Beşiktaş, Orduspor zaferinin ardından zaman kaybetmeden İstanbul’a döndü. Gece 2.30’da Ümraniye’de yenilenme antrenmanı yapan Kara Kartallar’ın, daha sonra hep birlikte gece kahvaltısı yaptıkları belirtildi. Bugünü izinli olan Siyah-Beyazlılar, cuma günkü Eskişehirspor maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS