RSS

Portekizlilere şansımız pek tutmuyor!

Galatasaray'ın yarın Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Braga ile yapacağı karşılaşma, Türk takımlarının Portekiz ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 26. maçı olacak. Bugüne kadar oynanan 25 maçın 7'sini Türk takımları, 13'ünü ise Portekiz ekipleri kazanırken, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. 

http://img-ntvspor.mncdn.com/C/I/327/gsaraybragaaa_SSW32.jpg 

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda yarın Braga ile yapacağı maç, Türk ve Portekiz takımları arasındaki 26. karşılaşma olacak.
İki ülke takımları arasında bugüne dek oynanan 25 maçın 7'sini Türk, 13'ünü ise Portekiz takımları kazandı ve 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Türk takımlarının 25 golüne, Portekiz ekipleri 45 golle yanıt verdi.
İLK MAÇI GALATASARAY 2-0 KAYBETTİ
Galatasaray, tarihinde eşleştiği ikinci Portekiz ekibi olan Braga'ya karşı İstanbul'da yaptığı ilk maçı 2-0 kaybetmekten kurtulamadı.
Braga'nın grupta puan aldığı ve galip geldiği tek takım olan Galatasaray, tur atlama şansı kalmayan rakibine karşı bu kez daha başarılı olmayı hedefliyor.
'Cim Bom', 2008-2009 sezonu UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Portekiz temsilcisi Benfica'yla deplasmanda karşılaşmış ve rakibini Emre Aşık ile Ümit Karan'ın golleriyle 2-0 yenmeyi başarmıştı.
BEŞİKTAŞ 7 MAÇ YAPTI
Beşiktaş, Portekiz takımlarına karşı en fazla karşılaşma oynayan ekip olarak dikkati çekti.
Portekiz ekipleriyle daha önce 4 kez eşleşen siyah-beyazlılar, 7 maç yapıp, bunların 2'sini kazandı, 4'ünü kaybetti, 1'inde ise berabere kaldı.
İlk olarak 2005-06 sezonunda UEFA Kupası grup maçında bir Portekiz takımıyla eşleşen Beşiktaş, deplasmanda oynadığı maçta Vitoria Guimaraes takımını 3-1 yendi.
2007-08 sezonunda rakibi Porto ile Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı'nda 1-0, deplasmanda ise 2-0 mağlup oldu.
2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarında bir kez daha Porto'yla eşleşen Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 mağlup olup, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş'ın bir Portekiz ekibiyle son eşleşmesi, geride kalan sezonda, Galatasaray'ın rakibi Braga ile oldu. UEFA Avrupa Ligi 3. turunda karşılaştığı Braga'yı deplasmanda 2-0 yenen siyah-beyazlılar, İstanbul'daki maçı 1-0 kaybetmelerine karşın 4. tura yükselmeyi başardı.
BRAGA'NIN TÜRKİYE EKİPLERİYLE 3. EŞLEŞMESİ
Portekiz ekibi Braga, Türk takımlarıyla 3. kez eşleşti.
Bir Türk ekibiyle ilk olarak 2008-2009 sezonu İnter Toto Kupası 3. turunda karşılaşan Braga'nın rakibi Sivasspor oldu. Portekiz temsilcisi rakibini Türkiye'de 2-0, Portekiz'de ise 3-0'la geçti.
Geride kalan sezon UEFA Avrupa Ligi 3. turunda Beşiktaş'ın rakibi olan Braga, kendi evinde 2-0 kaybedip, İstanbul'da 1-0 galip gelmesine karşın, turu Beşiktaş'a kaptırdı.
Özellikle Türkiye'de aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Braga, bu seriye Galatasaray'la da devam ederek İstanbul'daki ilk maçı 2-0 kazandı.
PORTEKİZ TAKIMLARININ FARKLI GALİBİYETLERİ
Portekiz takımları, Avrupa kupalarında Türk ekipleri karşısında farklı galibiyetlere de imza attı.
1975-76 sezonunda Benfica, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Fenerbahçe'yi 7-0 yenerken, Porto da 2002-03 sezonunda Denizlispor'u 6-1 mağlup etti.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS